Coraz więcej dietetyków zaleca włączenie do jadłospisu roślin strączkowych ze względu na ich bogate właściwości odżywcze. Ostatnie wyniki badań duńskich naukowców nawet dowodzą, że posiłki złożone z roślin strączkowych takich jak fasola i groch, są bardziej sycące niż dania oparte o wieprzowinę czy cielęcinę.
12 szt. w opak. handlowym
15 opakowań na warstwie
10 warstw
150 opakowań na palecie
12 miesięcy gwarancji
Wartości odżywcze | w 100 g | %RWS* w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1329 kJ / 315 kcal | 16% |
Tłuszcz | 1,6 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 46 g | 18% |
w tym cukry | 2,7 g | 3% |
Błonnik | 15,7 g | |
Białko | 21 g | 42% |
Sól | < 0,1 | 1% |
12 szt. w opak. handlowym
12 opakowań na warstwie
12 warstw
144 opakowań na palecie
12 miesięcy gwarancji
Wartości odżywcze | w 100 g | %RWS* w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1203 kJ / 288 kcal | 14% |
Tłuszcz | 1,6 g | 2% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,2 g | 1% |
Węglowodany | 61,6 g | 24% |
w tym cukry | 2,6 g | 3% |
Błonnik | 15,7 g | |
Białko | 21,4 g | 43% |
Sól | <0,1 | 1% |
12 szt. w opak. handlowym
15 opakowań na warstwie
10 warstw
150 opakowań na palecie
12 miesięcy gwarancji
Wartości odżywcze | w 100 g | %RWS* w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1396 kJ / 330 kcal | 16% |
Tłuszcz | 1,8 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 52 g | 20% |
w tym cukry | 2,6 g | 3% |
Błonnik | 11 g | |
Białko | 21 g | 42% |
Sól | 0,1 | 2% |
12 szt. w opak. handlowym
15 opakowań na warstwie
10 warstw
150 opakowań na palecie
12 miesięcy gwarancji
Wartości odżywcze | w 100 g | %RWS* w 100 g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1396 kJ / 330 kcal | 16% |
Tłuszcz | 1,8 g | 3% |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,3 g | 2% |
Węglowodany | 52 g | 20% |
w tym cukry | 2,6 g | 3% |
Błonnik | 11 g | |
Białko | 21 g | 42% |
Sól | 0,1 | 2% |